طريقة عمل الهريسة /مقادير شربات السكر
الهريسة
المقادير
-
2
x
كوب سميد
-
1
x
كوب لبن كامل الدسم
-
1
x
كوب جوزهند
(مبشور)
-
1
x
معلقة صغيرة باكينج بودر
-
¾
x
كوب زيت (أو زبدة)
-
½
x
كوب سكر
مقادير شربات السكر
-
1
x
كوب ماء
-
2
x
كوب سكر
-
2
x
معلقة صغيرة ماء
-
2
x
معلقة صغيرة عصير ليمون
الخطوات
-
فى بولة كبيرة هنضيف السميد والسكر والباكينج بودر وجوز الهند والزيت ونقلب كويس جدا.
-
أثناء التقليب هنضيف اللبن شوية شوية لحد ما
العجينة تتماسك بحيث لا تكون صلبة ولا سائلة, مهم قوام العجين يكون متوسط.
-
هنجيب صينية وندهنها بالزيت ونفرد فيها العجين بالسمك المطلوب وممكن نرش مكسرات على الوش حسب الرغبة.
-
هندخل الصينية الفرن على درجة حرارة 200 لمدة 15 دقيقة أو حتى تنضج الهريسة.
-
- فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
- لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
- هنضيف عصير الليمون ونقلب
كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين
يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
-
بعد ما تخرج الصينية من الفرن هنصب عليها الشربات وتقدم.. بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق