طاجن السجق
المقادير
-
5
x
عدد فص ثوم
-
3
x
عدد طماطم
(مكعبات)
-
2
x
عدد بصلة
(شرائح)
-
2
x
معلقة كبيرة دبس الرمان
-
1
x
عدد فلفل أصفر حلو
(مقطع)
-
1
x
عدد فلفل أخضر حلو
(مقطع)
-
1
x
معلقة صغيرة ملح
(أو حسب الرغبة)
-
1
x
معلقة صغيرة بابريكا
-
1
x
معلقة كبيرة زبدة
-
1
x
رشة جوزة الطيب
-
½
x
كيلو سجق شرقى
-
½
x
معلقة صغيرة كارى أصفر
-
½
x
كيلو بطاطس
(مقطعة مكعبات)
-
½
x
معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
(أو حسب الرغبة)
الخطوات
-
فى طاسة نضع الزبدة والبصل ونقلب جيدا حتى يصبح شفاف.
-
ثم نضيق الثوم والسجق ونقلب جيدا.
-
ثم نضيف دبس الرمان ونقلب ويترك على النار حتى مدة خمس دقائق.
-
فى وعاء نضع مكعبات البطاطس وتتبل بالكارى وجوز الطيب والباربريكا والملح والفلفل.
-
ثم فى وعاء على النار نضع معلقتين من الزيت و نضيف البطاطس وتقلب جيدا.
-
فى طاجن نضع طبقة من البطاطس ثم السجق ثم
البطاطس ثم نضعه فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة.. يقدم
ساخنا.بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق